dissabte, 12 de setembre del 2009

Malvat Google

Malvat Google, s'estar aprofitant dels continguts dels altres pels seus propis interessos. Això es el que diuen els editors dels grans diaris arreu del mòn. Diuen que Google se n'aprofita dels seus continguts enllaçant-los. El que no diuen (intencionada-ment o no),  es que son totalment lliures (els editors) de prohibir o restringir als robots de Google, indexar o no els seus continguts a la xarxa. Es tant fàcil com posar unes poques lineas de codi a un arxiu anomenat robots.txt als seus servidors. No diuen o no se n'adonen que probablement les visites als seus continguts cauran en picat. Google no fa tant negoci com ells es pensen enllaçant-los.  Hi ha gent que rebát els seus argument raonadament.

Insinuen també els grans diaris que Google hauria de proveir d'eines o fins i tot cobrar i revertir els ingressos a ells. Crec que s'están equivocant d'enemic. Perquè no fan els diaris digitals de pagament?. Els usuaris a lo millor prefereixen fer-se subscriptors per gaudir de bons continguts. Si perden usuaris o el seu negoci no va tant be com esperaven. La culpa serà seva o dels seus preus, no de Google.

Google s'ens esta fent imprescindible per a molts usuaris d'internet. La majoria dels seus serveis de moment no tenen competència de veritat per part d'altres empreses. Molts models de negoci han canviat o hauran de canviar per adaptar-se a la xarxa. Que ha engolit a moltes empreses i ha n'ha vist neixer moltes mes.

Internet va néixer per compartir informació i coneixements no per restringir-los. El mon canvia i ens hi hem d'adaptar. La comunicació entre els usuaris no la pot restringir ningú, perquè probablement els usuaris trobaran altres canals per compartir i comunicar-se. Compartir no es dolent, es inherent al esser humá.