dissabte, 15 d’agost de 2009

Estiu tecnològic

A l'estiu sembla que tot s'atura o al manco va mes a poc a poc. Això no vol dir que ens desconnectem del tot al menys Jo. Els caps de setmana els aprofit per anar a la platja, dinars i trobades amb els amics. Faré un petit recull del que ha passat aquestes darreres setmanes.

M'he comprat un telèfon mòbil nou, es un Nokia 5800 XpressMusic. Te pantalla tàctil, Wifi, GPS i es pot personalitzar amb multitud de programes i utilitats. El sistema operatiu es Symbian, a l'espera de trobar un bon telèfon amb android o maemo, es una solució que no em desagrada. Poder tenir accés al Twitter, Gtalk, Lastfm i molts mes serveis connectat per Wifi es una bona experiència, la seva pantalla tàctil i el teclat virtual son mes fàcils de emprar del que em pensava .

Desprès del boom del netbooks i les critiques als que es van vendre amb GNU/Linux o derivats, i segòns les males llengües es tornen com a xurros per canviar-los per netbooks amb windows xp. Surt Dell i diu que les devolucions de netbooks amb Linux o Windows son quasi be equivalents. De fet explica que la majoria de devolucions es fan per usuaris decebuts per el rendiment de l'aparell i no per el sistema operatiu que porten. El rumors tothom sap qui el va estendre, Microsoft es una especialista amb FUD (del anglès; Fear, Uncertainty and Doubt) o sigui crear por, incertesa i dubtes, a la opinió pública o als usuaris. I escampar noticies falses i fer-les creure a tothom.

Aquesta setmana es va aprovar la TDT de pagament, encara no tenim solucionada la recepció de la TDT en condicions i ja ens volen fer pagar. Com sempre es un canal dedicat al futbol. Sembla que sortirá per uns 14 euros, a veure si es creará qualque canal cultural de pagament?, no crec que pasi però m'agradaria. Un altre problema que ens portará la TDT de pagament es que molts aparells de TDT no es podrán fer servir per rebre la TDT de pagament.

Per altre banda veig que Es Poblat d'en Talaiòtic segueix en vaga. El mon de la blog-esfera i twitter-esfera menorquina segueix mes o manco activa a l'estiu. El facebook com que cada vegada m'agrada menys el tinc una mica de banda. Es va celebrar el primer Gin&Twitts, no hi vaig anar però sembla que va tenir una bona participació. I sembla que están preparant la segona edició.

La setmana passada vaig participar a una multiconferència per Skype (si ja ho se no es lliure, que hi farem), el motiu era gravar un serie de preguntes i respostes per un podcast que fent el meu amic SinnerBOFH. Ell a estats units i els tres convidats a Espanya. Ja vorem que en surt, però segur que será entretingut.

Be a l'estiu tot s'atura o ralentitza una mica, però segueix funcionant. Jo sempre a lo meu els GNU/Linux, els meus ordinadors i aparells i gaudir de tot el que ens permet la xarxa.