diumenge, 5 de juliol del 2009

Internet i la creativitat

No si coneixeu els meus vincles amb el teatre. Allà per l'any 1985 vaig començar a col·laborar amb companyies de teatre amateur. Ja fa dos o tres anys i coincidint, amb les mancances a la nostre ciutat d'infraestructures adients, que no he participat en cap projecte. Durant aquests anys he fet de tot, però bàsicament tasques tècniques, il·luminació, musica i tot el que es pot fer entre bambolines. Vint anys enriquidors que m'han aportat molt, coneixement, amics i moltes bones estones. També hi ha hagut decepcions, però m'estimo mes quedar-me amb les coses positives.

Avui vull fer una ressenya, uns quants amics i companys del mon teatral han participat a un projecte audiovisual, una microsèrie, que ha aprofitat internet per la seva distribució i difusió. Es diu Un Ou de closque verda. A Un Lloc un Mòn de Miguel Bosch, ja n'havia vist un altre de projecte audiovisual de Miguel Bosch, era Vent Maleìt. On també participaven uns quants amics i amigues. Els dos projectes s'emeten i es poden veure per la xarxa de televisions locals i per internet a Denominació d'Origen.

Els dos projectes son un bon exemple, de que internet no estar matant la creativitat i portant als creadors a la misèria mes absoluta. Al contrari proveeix de nous canals per donar-se a conèixer i difondre nous continguts. Cosa que no fan el mitjans els mitjans tradicionals.