dissabte, 14 de març del 2009

Tres avisos

Els darrers temps estan en boca de molts les lleis del tres avisos, per desconnectar usuaris dels clients de P2P. Desprès del tercer avís l'usuari avisat serà desconnectar o la seva connexió limitada en ample de banda. El que no estar tant clar es com i amb quins criteris es faran els avisos. A França està funcionant, a Espanya el ministre de "cultura" ha fet una proposta a las operadores i ISP.

Si no fos per que es anticonstitucional el fet de espiar les comunicacions, les comunicacions son secretes, cosa que només es pot fer per manament judicial.
Si no fos per que no som culpables fins que es demostri el contrari.
Si no fos per que no tots els usuaris de clients P2P son culpables.
Si no fos per que hi ha molts programes, que fan servir els protocols P2P per compartir informació i arxius legalment.

El reproductor Miro, fa servir el bit-torrent per baixar-se els vídeos legalment. Com es discriminaria si el protocol P2P es per baixar-se el darrer èxit musical o de cine, i si pertany al Miro?.

Com usuari de GNU/Linux faig servir el bittorrent per baixar les imatges ISO per poder gravar els CD's o DVD's amb GNU/Linux i poder instalar-lo o provar-lo. Com també estic pagant com si fos un delinqüent un "canon" totalment injust. També podria venir el grami de forners a demanar-me 30 centims, cada vegada que surt de casa, no sigui que vagi a comprar farina i llevat per fer-me un pa que no els hi compraré.

Per sort les grans multinacionals i productores començan a veure les orelles al llop, i estan començant a canviar els seus contractes al "artistes". Ara els fan contractes 360º que inclouen tot el que envolta als seus "artistes". O sigui merchandising, concerts, venda per internet, etc. Deixant la venda de CD's merament com a una manera mes de promocionar els seus productes/artistes. Esper-ho que prest ens llevin el maleït canon dels suports digitals, del CD, dels discs durs, dels cassetes, ....

També estaria be que el ministre de "cultura", fes qualque cosa per la cultura popular. La cultura es del poble no dels "artistes", ni de les productores i editores. La cultura s'ha de pagar diuen, crec que un "artista" ha de poder viure de la seva feina, com ho fan els arquitectes, els mecànics, els manobres, o es que aquests no son creadors?. Hem arribat a un punt de no tornada.

Ara que celebram el 20º aniversari de la World Wide Web, estaria be que d'una vegada els nostres administradors, pensessin en els ciutadans i no amb els seus guanys o els guanys dels seus amics. Aqui teniu la primera pagina web creada per Tim Berners-Lee. Trobareu mes informació a la web del Cern.