divendres, 23 de febrer del 2007

Wow!

Aquestes darreras setmanes ens estan bombardejant amb un lema que diu: Wow!, mes senzill, mes segur, mes entreteniment, millor conec-tat. Tothom en xerra, a la televisió, a la premsa, la radio, etc. Supòs que el qui lleigexi aquesta entrada a hores d’ara ja sabrà de que parlo. Intentaré no escriure el nom del maleït sistema operatiu en qüestió.

Wow! es GNU/Linux, mes senzill, mes segur, mes entreteniment, millor connectat.

Mes senzill, la sencillessa del disseny i l’us de GNU/Linux esta mes que provada avui dia. La sencillessa d’us de qualsevol sistema operatiu, no es pot reduir a que -com que la majoria el sap fer servir es mes senzill-. Desprès de quasi 9 anys emprant GNU/Linux com a sistema únic als meus ordinadors per mi es mes senzill que qualsevol altre.

Mes segur, si es mes segur no hi ha en la pràctica virus, adware ni altres. El nivell de seguretat per el seu disseny, els permisos d’usuaris i grups, dels sistemes de fitxers de provada consistència com el ext2, ext3 entre altres, es excepcional.

Mes entreteniment, avui en dia es pot reproduir, modificar, scanejar, convertir qualsevol format multimèdia amb GNU/Linux. Quasi be sempre amb eines 100% lliures i a l’abast de tothom.

Millor interconnectat, si GNU/Linux per el seu disseny de servidors, dimonis, etc. tot sobre TCP/IP, es el súmmum de la interconnexió. Sense oblidar el lideratge, de moltes aplicacions i eines d’interconnexió de sistemes de primer nivell com Apache, un dels pilars de la WWW.

Fa devers un any la meva esposa no s’havia acostat mai a un ordinador. Avui dia navega per la WWW i empra amb tota normalitat el nostre ordinador amb GNU/Linux. Escolta música, programas de radio, veu vídeos. Jo només l’hi don una ma d’ajuda quan alguna cosa es torç. Amb l’us diari bàsica-ment es autosuficient. Com que no tenc altre sistema operatiu als meus ordinadors, no se com l’hi aniria si tingues que fer servir algun que no fos GNU/Linux. Qualque dia ho tindré que provar.

Per totes aquestes raons i moltes altres dic -Wow! es GNU/Linux, mes senzill, mes segur, mes entreniment, mes interconnectat.