diumenge, 10 de gener del 2010

Censura al segle XXI

Qui hagués pogut imaginar que al tercer mil·lenni encara patiriem la persecució de la censura. Si una nova mena de censura, però censura sense cap dubte. On un comissió no tant independent com diuen, podrà tancar o bloquejar l'accès a les pàgines web denunciades i com que Internet es molt perillosa, la denuncia pasarà directament a la Audiència Nacional, com els terroristes, narcotraficants i corruptes varis. Als denunciants els hi sortira de franc denunciar, cosa que fins ara havien de pagar de la seva butxaca, per poder fer les denuncies i arribar a judici.

La ministra de cultura diu també que se estan tancant webs que venen o promocionen medicaments il·legals o fraudulents, per part del ministeri de Sanitat i ningú no diu res. Vull creure que es tanquen prèvia denuncia al jutjats i amb la presumpció d'innocència que ens garanteix la constitució. Presumpció d'innocencia que amb la nova llei desapareix per "tancar i bloquejar primer,  i desprès protestar o recorre a la Audiencia Nacional". O sigui una aberració per un presumpte delicte infinitament menys greu que els assassinats terroristes, el tràfic de drogues i la corrupció política.

Però encara es pitjor, llegir o sentir el que son capaços a dir antics defensors de les llibertats en temps de la dictadura. Que es moren de fam, que per ara nomes creuen en la Guardia Civil, que si pagam per els llagostins a una boda també o hem de fer per la música a la boda, crec sincerament que estan desbarrant. Veuen que se'ls hi acaben els privilegis i els negocis i no saben per on o com  sortir-ne. A mes no hem d'oblidar que el problema no el tenen els "artistes" el tenen els editors, als artistes que volen treballar no se'ls acabara la feina si en volen fer. Els editors que no s'adaptin desapareixeran i emergiran noves empreses a ocupar el seu lloc.

Sincerament no se que pot passar a les pròximes eleccions, però vist el panorama no se molt be que votaré o si aniré a votar. El PSOE es contradiu amb l'aprovació d'aquesta llei del que defensava l'any 2002 quan es va aprovar la LSSI per part del parlament i ells estaven a la oposició. El mateix ha fet el PP aquests anys contradient-sa per tal de anar en contra de l'adversari.

En lloc de legislar per el benestar de la majoria ho fan per una minoria, una llei per mi totalment anticonstitucional, que fa prevaler els interessos de una minoria per damunt dels drets fonamentals de una majoria. Recordem que la propietat intel·lectual no es un dret fonamental, com si ho son la presumpció d'innocencia, la llibertat d'expressió i la llibertat de càtedra.

Esper que d'aquí un any no tinguem que seguir amb protestes per exigir els nostres drets. Aquests dies uns quants destacats habitants d'internet, s'han reunit per estudiar la nova llei i preparar protestes contra la mateixa i en defensa de les nostres llibertats, coordinant una mica als usuaris mitjançant blogs, twitter i altres serveis.