diumenge, 27 de desembre de 2009

Gestiona els teus eBooks amb Calibre

Fa uns dies vaig descobrir Calibre, un programa per gestionar eBooks. Fins ara com que no tenia lector de ebooks per el meu mòbil no li havia fet massa cas al programa. Avui he fet una serie de proves i he quedat gratament sorprès.

 Amb Calibre es poden afegir llibres a la colecció. Es poden importar qualsevol dels format de ebook i es poden convertir a qualsevol altre format. També permet fer conversions en masa del llibres en segon pla. Te eines per gestionar les metadades del llibres per mantenirlos organitzats.  Te un visor bastant complert incorporat per llegir els llibres al ordinador. Un cercador que ens permet fer cerques a la nostre col·lecció de manera ràpida i senzilla, per tags, per autor, per editors, etc.

En quant als lectors de llibres del mercat suporta la majoria, SONY PRS 300/500/505/600/700, Barnes & Noble Nook, Cybook Gen 3/Opus, Amazon Kindle 1/2/DX, Netronix EB600, Ectaco Jetbook, BeBook/BeBook Mini, Irex Illiad/DR1000, Foxit eSlick, PocketBook 360, Italica, varis telefons Android i l'iPhone. En el meu cas, com que no tenc lector, he fet servir el meu Nokia 5800. Per transferir els llibres al Nokia res mes senzill que guardar el llibres seleccionats a la unitat usb que es munta al conectar el Nokia.

Un altre utilitat es que te un lector de noticies. Duu configurades noticies de la majoria de diaris del mon. I a mes es poden configurar nous canals de fils rss. Es poden programar les noticies per que es baixi les actualitzacions i un cop baixades crea un fitxer epub amb els titulars i tots els articles indexats en els titulars. I per acabar també un servei web que ens permet accedir a la nostre col·lecció des de altres ordinadors.

Com veis es un programa complert i funcional, tot i que no conec els programes especifics que fan servir el fabricants dels lectors. Te versions per GNU/Linux, Mac OSX i Windows. De moment aniré fent servir el Nokia 5800  i iSilo per la lectura offline. La compra d'un lector de llibres especific ho deixaré per mes endavant, hi ha molt moviment ara entre els fabricants i subministradors de lectors. Per baixar-vos llibres ho podeu fer a Internet Archive, Project Gutenberg o a Grammata. A Grammata venen el Papyre que es un lector que te bastant exit al nostre pais.

1 comentari:

pau gener ha dit...

Aquí també hi trobareu llibres per comprar: http://www.edi.cat/