dimarts, 8 de desembre del 2009

Tercer aniversari del blog

Avui el blog compleix tres anys. Durant tot aquest temps han succeït molts afers i he conegut molta gent. Fa tres anys ja demanava la recepció en condicions i sense restriccions de TV3 a Menorca. I escrivia també de l'al·lèrgia que semblen tenir les institucions oficials a les noves tecnologies.

Fa dos anys al desembre de 2007 parlava de El dret a llegir, de la LPI i també de Richard Stallman, dels seus llibres i articles. Com veis hi ha coses que no canvien. L'intent de controlar la xarxa per part dels lobbies i polítics ve d'enfora.

Aquesta darrera setmana ha sigut intensa amb el manifest "En defensa dels drets fonamentals a Internet". Els polítics i els lobbies han quedat en evidencia, la reacció dels ciutadans a Internet els ha deixat amb al cul al aire. Ens intentaven colar una llei per censurar Internet, dintre un projecte de llei de Economia Sostenible. Tant els polítics, com els partits i els lobbies van subestimar als ciutadans. Ens acusen de estar dirigits en la fosca per altres partits. I no es cert, tot i les acusacions fetes a alguns del assistents a la reunió amb la ministra de cultura, per no haver defensat l'any 2002 la aprovació de lleis semblants, fetes per un senador socialista, fet totalment fals com s'ha demostrat. I els intents per desacreditar-los dels grans diaris nacionals. La força dels ciutadans a Internet amb eines com el twitter, facebook, etc. els ha sorprès. De fet al twitter els missatges amb el topic #manifiesto son constants, aportant enllaços i informació sobre el tema.

També proclamava fa dos anys al blog la meva innocència, no soc un pirata, ni un assassí de la cultura. De fet crec que he creat i he ajudat mes a la cultura que molts d'ells. Es trist que els anomenats "creadors" arribin al punt de assegurar que la cultura, la música i les arts es moriran per culpa nostre i d'Internet. Tota l'admiració i respecte que tenia per molts de aquests artistes, que durant els darrers anys de dictadura i la transició van lluitar per la democràcia, la he perduda i crec que no la tornaré a tenir. Es queixen de baixades de ventes, actualment bona part de la musica que escolt-ho, l'escolt-ho en streaming, soc subscriptor de Last.fm i cada vegada tenc menys artistes nacionals en les meves preferències, la manca de qualitat potser els ha matat i no Internet.

De moment he pagat per cd's, dvd's, discs durs i altres suports uns doblers recaptats no de forma il·legal però si que totalment injusta. No hem nego a pagar per els continguts i que els doblers arribin als creadors. Però els temps canvien i l'industria no s'ha adaptat. El P2P el faig servir per descarregar i compartir. Bona part de les descàrregues de programari lliure les faig amb programes P2P.

I per acabar vull dir que no soc un lladre, ni un pirata, ni un assassí de la musica i la cultura. Segons la nostre constitució som innocent fins que es demostri el contrari, sempre que no s'aprovin les lleis que ens estan intentant imposar.

4 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

Per molts anys Santi! I enhorabona per la teva feina des de La tecnologia i jo. Realment quin gran invent que és internet en general i els blocs personals en particular. Ens han permès difondre i aprendre coses que díficilment hauríem sabut d'altra manera. A seguir endavant!

Unknown ha dit...

Cansat que els qui me diuen lladre me robin.

Unknown ha dit...

Gracies Talaiòtic, la revolució industrial va marcar una epoca. A finals del segle XX Internet va iniciar una nova revolució.

El millor de Internet es la facilitat per compartir i difondre coneixement. I sobre tot fer arribar el coneixement a llocs fins fa uns anys inpensables.

Mentres no ens tanquen els xiringuitos tenim mes força que ells.

Unknown ha dit...

Joan, i jo també. No m'imagin que cada vegada que pasés per el portal de casa tingues que pagar un CANON al manobre, l'arquitecte, al fontaner i l'electricista. Per protegir la seva propietat intelectual.