dissabte, 17 d’octubre de 2009

Experiments amb GNU/Linux

 Estic escrivint aquest article amb un EeePC corrent Ubuntu 9.10 des de un pendrive. Sense instal·larlo al notebook, tant sols he tingut  que configurar les coses bàsiques com la xarxa i poc mes. Amb el minùscul teclat del  EeePC, es dificilissim escriure i cal acostumar-se a la mida del teclat. La nova Ubuntu esta força be, el mes nou es l'escriptori per netbooks amb uns menus i icones nous per manejar-lo sencillament.

Desprès has de llegir per aqui i per alla, que "Linux" no es serio, ni arribará a triomfar, es per els "frikis" (pos frikis on tindria que posar Geeks), els frikis tots sabem qui son i no tenen res a veure amb l'informàtica ni Internet.

Fa una setmana vaig instal·lar Ubuntu  a un portàtil de una companya de feina i encara es viva. Te totes les seves fotografìas i videos en bones mans. Cosa que amb el Windows XP no es podia assegurar, desprès dels virus i spyware que hi vaig trobar. I coneixent-la crec que se'n sortirá, es clar que li falta acostumar-se als nous programes i opcions, però això no mata. De fet ja fa servir qbittorrent i ho ha fet tota sola, jo nomès li vaig mostrar els programes mes bàsics. Esper fer un altre article recollint les seves experiències.