divendres, 26 de juny del 2009

Code 2.0

Lawrence Lessig ha publicat un nou llibre, El Código 2.0 (Code 2.0). Ja n'he parlat del Lawrence Lessig al blog. Però no volia deixar passar l'ocasió de fer un comentari. La traducció al castellà l'ha feta un grup de estudiants i investigadors de la Universitat de Màlaga, coordinats per el professor Florencio Cabello. Ja m'agradaria que poder gaudir d'una traducció al català del llibre, a veure si qualque universitat catalana s'anima.

El llibre de fet es una actualització d'un antic llibre de Lessig, per adaptar-lo a les circumstancies actuals. Cal recordar la persecució a la que estem sotmesos els usuaris de Internet per l'estat i entitats privades, que ens tracten com a delinqüents sense cap raó. Passant fins i tot per damunt els nostres drets constitucionals.

A mes el llibre s'ha publicat tant la versió anglesa com la traducció, amb llicencia Creative Commons. Demostrant una vegada mes que compartir es bo i no estar enfrontat amb la comercialització del llibre imprès. Propiciant també la aparició de traduccions a altres idiomes, per qualsevol persona que ho vulgui fer. Fomentant la difusió de la cultura sigui quina sigui.

Esper que vos agradi ....