dissabte, 17 de març del 2012

Micro-mecenatge

El passat divendres 9 de març el Cercle Artístic va presentar una nova iniciativa per duu a bon port el Premi Born de Teatre. L'any passat i amb l'excusa de la crisi econòmica que diuen que patim el Cercle va haver de fer malabars per poder lliurar el premi.

En uns comentaris fets al twitter o al Facebook (no he sigut capaç de trobar cap enllaç), amb en Pau Gener amic i ex-president del Cercle Artístic, vaig dir que a lo millor el crowdfunding o micromecenatge podria ser una sortida, una ajuda o una alternativa a les subvencions perdudes per els retalls del Consell Insular de Menorca i altres institucions. No se ben cert si em van fer cas a jo o ja ho tenien pensat. Crec que es una bona iniciativa i que amb una bona promoció i per descomptat amb la col·laboració de tots arribarà a bon port.

Ens cal però una mica de promoció, a les xarxes socials, a blogs i a tots els llocs que faixi falta. De moment ja duen recaptats un 300 i pico d'euros. Hi queda quasi un any per endavant, encara no hi he contribuït però esper fer-ho prest i triï una de les varies opcions que hi ha per fer-ho, des de 10 euros ja es pot ser un mecenes. A pesar que soc soci del Cercle Artístic i ja pago una quota anual, aquest esdeveniment es mereix la col·laboració de tots, la societat menorquina no pot deixar de banda un dels seus referents culturals. En temps difícils es quan la societat ha d'empenya per evolucionar i desenvolupar-se.

Si els ciutadans no sabem defensar la nostra cultura no ho farà ningú per nosaltres, ans al contrari miraran de retallar-nos-la.

A les webs Crec en el Premi Born i el Cercle Artístic hi trobareu tota la informació de com contribuir al Premi Born de Teatre.