dissabte, 17 de setembre del 2011

Maquinari i controladors

Ahir a la llista de correu de Gulmen (si, he dit llista de correu, encara n'hi ha) va arribar un missatge demanant per el suport i controladors per targetes wifi usb a Backtrack 5. Avui matí he provat els dos USB WiFi que tenc (que feia temps que no emprava)  i sorpresa funcionen tots dos. ;-)

No he tingut que fer res especial, el kernel/sistema els ha reconegut, carregat els controladors necessaris i automàticament he pogut connectar a les wifi de casa o posar-los en modo monitor amb el Kismet.  la veritat es que fa molt temps que no tenc problemes d'incompatibilitat de maquinari/hardware als meus ordinadors amb GNU/Linux, per la manca de suport i/o controladors.

Temps enrere t'havies de assegurar a l'hora de comprar maquinari i moltes vegades ni el podies comprar per que sabies que seria impossible fer-lo funcionar. Des de fa uns anys cap aquí no he tingut problemes de controladors. Moltes vegades els fabricants de maquinari no donen suport o controladors per GNU/Linux quan els compres, i has de cercar informació sobre els controladors que es necessiten o si el kernel els suporta nativament amb un dels seus múltiples mòduls. Si fa poc temps que el maquinari es al mercat a lo millor si te pots trobar amb problemes, ara quan fa un temps ja es possible fer-lo anar ja sigui per que el kernel te els mòduls necessaris o per que algú ha programat uns controladors.

Ha ajudat molt la multitud de aparells que fan servir linux  empotrats com e-readers, aparells reproductors multimèdia, smartphones, netbooks, etcètera. Sobre tot que els fabricants ja no els sona a xino GNU/Linux. Així com no vaig servir cap servei o programa que no pugui fer anar amb GNU/Linux (Spotify per exemple no te un client per linux, a no ser que siguis subscriptor premium). No compro res que no pugui fer anar als meus ordinadors amb GNU/Linux.