diumenge, 20 de febrer de 2011

TV3

Ahir un bon amic de la xarxa, em recriminava de bon rotllo que a l'anterior article Revolucions no hagués parlat del tancament de TV3 al País Valencià i les protestes que han provocat.

Si be l'estat de les transmissions de TV3 fora de Catalunya no son del tot legals,  son tolerades i a l'hora perseguides. També son tolerades emissions de televisions locals que tampoc son del tot legals i a mes pateixen d'una manca de qualitat demostrada. Programes de tarot, tele-venda i concursos de sospitosa confiança son mes tolerats que uns canals de qualitat i fets en la nostre llengua.

A part que a les illes no podem veure les mateixes emissions de TV3, aquí veim TV3cat que es un mescla de TV3 i del 3/24. Es gairebé normal que ens desconnectin programes determinats que podrien fer competència a IB3. Pel·licules, esports i altres son sovint amagats amb altres programes o noticies del 3/24.

De que tenen por a IB3, de perdre mes diners del que estan perdent?.  De perdre espectadors?. Fa molt de temps que no veig IB3, la baixa qualitat de la majoria de  programes, el poc identificat que em sent amb la manera de fer televisió que tenen i l'oblit de les illes petites. Oblit que en contades ocasions es converteix en abús quan per exemple venen a retransmetre les nostres festes, que per el que sembla si tenen audiència. 

Culpables?, els partits polítics. Cap dels que han tingut poder per decidir en el tema ho han volgut arreglar. Ni s'els veu cap interes per fer-ho. Ja els hi va be així. L'administració central, crec que es tindrien que poder veure a qualsevol lloc del esta espanyol la totalitat dels canals de les televisions autonòmiques del estat. No se que entenen per igualtat i pluralitat al no permetre'ns veure canals d'altres autonomies, de que tenen por, que siguem iguals, plurals i tolerants amb els que no parlen com nosaltres?.