dissabte, 19 de febrer de 2011

Revolucions

El 2011 ha començat revolucionari. La llei Sinde i les seves conseqüències. Les protestes a Egipte i altres països musulmans del nord d'africa. I les noves tecnologies cada vegada mes presents a les nostres vides.

Ja ho han fet, els nostres representants polítics han aprovat la llei Biden-Sinde. Menyspreant al ciutadans que protestaven per l'aprovació de aquesta llei que legalitzarà una nova mena de censura a un país democràtic. Menyspreu que ha provocat que la xarxa hagi posat en marxa un moviment per no votar als partits que van votar a favor de la llei, a les pròximes eleccions.  A la cerimònia dels Goya tant avorrida com sempre, Álex de la Iglesia va fer un discurs que no va agradar als seus companys de professió. A mi si em va agradar, i mes veure per primera vegada en molt de temps com els "artistes" sembla que estan començant a veure que el seu negoci esta caducat. Igual que el de la musica i el de els llibres que esta veient com el llibre electrònic es cada vegada mes present entre els lectors.

Les protestes a Egipte i ara ja a altres països del nord d'africa han tingut un gran seguiment via internet. Malgrat el tall que van sofrir els primers dies. La tecnologia ha esdevingut un eina cada vegada mes democràtica i accessible a la majoria de la població.

Hi ha revolucions també al mon tecnològic, Nokia i Microsoft s'alien per intentar agafar un tren que ja han perdut i que els costarà tornar a agafar. HP i el seu WebOS, que tot i tenir el cor de Linux no es programari lliure. Android cada vegada mes present als smartphones i tablets.

Per sort també hi bones noticies en el mon del programari lliure. Debian ha publicat per fi la seva nova versió desprès de 2 anys. Es diu Debian 6.0 Squeeze, una de les novetats es que han descartat tot el programari, drivers i firmware que no siguin GPL. Des de que vaig instal·lar la la versió 3.0 o Woody el suport de drivers a millorat molt, els fabricants de hardware estan cada dia mes disposats a donar les seves especificacions per que es puguin fer drivers lliures. Instal·lar  Debian o altre distribució avui en dia no es el calvari de fa uns anys i solen donar pocs o cap problema, per culpa dels drivers.

També aquest mes de febrer m'han proposat donar una xerrada sobre programari lliure. Cosa que m'ha alegrat molt, si be em fa molt de respecte donar una xerrada, per que no ho he fet mai. Si que em fa il·lusió i ja tenc una presentació a mig fer, que esper acabar si va be aquest cap de setmana. Molt prest us donaré mes informació d'aquest tema.

M'alegra molt, veure com els ciutadans entenen cada dia mes el profit que poden treure de la xarxa i les seves possibilitats.