diumenge, 10 de maig del 2009

El que ens faltava

Mes males noticies per els usuaris d'internet. La darrera perla del govern del estat, suprimir la publicitat a la cadena pública de radio i televisió. Ara volen llevar la publicitat a RTVE i el cost l'hauran d'assumir les televisions privades aportant un 3% per un cap i les companyies de telecomunicació amb un 0.9%. Si be la contribució de les televisions privades no lo veig malament. La de las companyies de telecomunicació es un altre cosa. Diuen que l'aportació l'han de pagar les companyies no els usuaris finals. El que passa es que ja veureu com ens pujen els preus de les connexions i serveis.

Ja pagam un canon per tots els suports susceptibles de emmagatzemar informació digital. I ara vegis o no vegis la televisió pública pagaràs igualment un canon injust. Les companyies de telecomunicació, ja han anunciat que no el pagaran. Com es van negar també fa pocs dies a arribar a un acord amb els editors a gravar amb un canon les connexions ADSL.

Per sort el paquet Telecom presentat al Parlament Europeu, va ser aprovat tot rebutjant les esmenes que volien el control i monitorització dels usuaris sense ordre judicial. Us record que el secret de les comunicacions esta recollit per la constitució, fent necessària un ordre judicial per intervenir i desconnectar un usuari de internet.

A veure com es desenvolupen els esdeveniments sobre aquests temes i les reaccions dels govern. Per acabar-ho de rematar s'atraca l'apagón digital, i encara no tenim a Ciutadella i bona part de Menorca, garantida la correcta recepció de televisions públiques i privades per TDT. I patint les desconnexions de TV3, cada vegada que hi ha transmissions esportives i cinema, per que no faixi competència a IB3.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És una gran injustía! Quina serà la propera?

Francesc sintes