dissabte, 17 de gener del 2009

Ja portam 17 dies i tot segueix ....

Portam 17 dies de aquest 2009 i pràcticament tot segueix igual. El domini públic no es domini públic, ahir llegia com a la base de dades de un societat general d'autors o editors espanyola, hi ha creacions de domini públic. No seria greu si no cobrassin per aquestes obres. De fet estan cobrant per aquestes obres o millor dit per les obres de domini públic modificades. No vull dir que no tenguin dret a cobrar els autors o arreglistas, sempre que es faixi us de les seves modificacions o arranjaments o gravacions si haurien de cobrar. El que trob mes trist es que un societat privada tengui el control de aquestes obres de domini públic.

Per exemple provau a cercar al catàleg de dita societat, qualsevol de les nostres cançons populars. I vos endureu qualque sorpresa.

També llegia com una jove universitària nord-americana de Wisconsin denunciava, que Dell l'hi havia venut un ordinador que no podia fer servir. Tot per que no podia fer servir el seu CD de Verizon per instalar-se o configurar la seva conexió a internet. O que hauria de deixar la universitat per que no podria fer servir MS Office. Resulta que ella havia comprat a Dell, un portátil amb Ubuntu en lloc de amb Windows. El va voler tornar a Dell i com que havia pasat el plaç de devolució no ho va poder fer.
El cas ha duit cua, els usuaris de Ubuntu indignats amb les declaracions i queixes de la jove, han arribat a dir d'ella fins i tot, que si amb Ubuntu al seu ordinador no era capaç d'estudiar i fe feina per els seus estudis, no es mereixia ser a la universitat. O bloquetjar el seu perfil de facebook amb missatges. El cas es que ella havia comprat un ordinador mes barat per que no incloia Windows i portava instal·lat Ubuntu.
Hagués tingut moltes solucions, comprar-se llicencies d'us de Windows i Office, instalar-los i fer servir el CD de Verizon per connectar a la xarxa. O fer servir Ubuntu, demanant ajuda als companys o al departament de sistemes de la universitat (si a les universitats de vegades encara que no ho sembli fan servir programari lliure). Per configurar-li la seva connexió amb Verizon. I per el mateix preu, gaudir de Openoffice i la resta de programari que inclou Ubuntu.

A la nostre ciutat tenim noves infraestructures de TDT, ara tenim un nou repetidor. Tenim la Plaça dels Pins igual que fa vint anys, la diada de Sant Antoni igual que ..... Però no podem gaudir de les emisions de la CCRTV. Ni TV3, ni C33, ni poc que els interessa als nostres regidors i consellers, ara be fer el seu paper a la acte institucional de la Diada, a la missa a la restaurada catedral, no s'ho perden ni que estiguin malalts.
Total per tenir mes canals de "gane 6.000 euros!!!!, llame al 99999999 y gane 6.000 euros", canals inùtils i que nomes fomentan l'imbecilitat del la gent. A la frequencia de TDT de la "Televisió Menorquina" hi canals desaprofitats, a un es veu la TV Menorquina, a un altre informació meteorològica, n'hi ha quatre amb cartes d'ajust o amb la pantalla en negre. Per que no es fan sevir per coses de profit?. A part, al menys a casa meva rara es la vegada que la señal es prou dèbil i no em permet veure qualque canal o programa interesant. I com diria en Murphy sempra falla quan ho vols fer servir.

Esperem que a aquest 2009 ses coses canviïn a millor, jo hi posaré de sa meva part per fer-ho, com m'agradaria que altres hi posessin de la seva.

4 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

Que d'acord que estic amb el que dius, Santi. Canals buits en el múltiplex de Menorca i sense previsió de ser aprofitats i mentrestant no podem ni veure en digital TV3 ni el 33, ni el 3/24, ni el K3-300. Ja ho vaig denunciar també una vegada.

I no només açò, sinó que crec que està previst un canal sencer per Popular TV quan ja emet en les desconnexions de Televisió Menorquina. Esper que no ens el fotin per duplicat!!

Per cert, què és aquest enllàç que veig a un article meu de fa uns mesos que hi ha en aquest apunt? Ho he vist també en un altre bloc i no acab d'entendre com funciona...

Unknown ha dit...

Bona tarda Talaiotic, no se a quin enllaç fas referencia amb el següent ..

Per cert, què és aquest enllàç que veig a un article meu de fa uns mesos que hi
ha en aquest apunt? Ho he vist també en un altre bloc i no acab d'entendre com funciona...

Unknown ha dit...

Perdona Talaiòtic, acabo de descobrir l'enllaç al que feies referencia, em sembla que es cosa automàtica de blogger, per que son enllaços de Es Poblat.

Talaiòtic ha dit...

Ara en veig uns quants més... Jo també crec que són automàtics, però m'estranya, perquè juraria que tocarien aparèxer si faig un article on enllaç aquest apunt (com he fet en el darrer d'ahir sobre la Diada), però en canvi els enllaços que surten són d'articles de fa temps i que no tenen cap connexió amb aquest apunt.