diumenge, 25 de gener de 2009

Sense intermediaris

Via el blog de Enrique Dans, he descobert unes quantes empreses que comencen a prescindir de la cadena normal de distribució, amb l'ajuda de la venda per internet. El mes normal es que les empreses fossin de productes tecnològics. Però la veritat es que son productes del camp.

Empresses com Naranjas Lola, Recapte i Soloraf, envian directament al consumidor els productes, prescindint dels intermediaris. Sembla que cada vegada mes els agricultors i gent del camp, treuen profit de internet per donar-se a coneixar i fer negocis.

Em venen al cap, les possibilitats que molts pagesos menorquins podrien tenir per treure profit de la tecnologia i la seva feina. Fent productes de qualitat i ben presentats i a punt per enviar a qualsevol lloc del mon. Els productes els saben fer, formatges, verdures, fruites, oli i fins i tot vins.

Els productes no seran mes barats, el guanys si seran mes importants. A vegades veient els preus dels productes del camps als supermercats i botigues, sabent el que cobren els pagesos per vendre la seva producció, m'entren ganes de no comprar mes als supermercats.

2 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

Bona proposta. S'hauria d'impulsar aquest tema per part dels responsables de les nostres administracions colonials, que segurament hi hauria més d'un interessat al camp menorquí en aprofitar les noves tecnologies.

sbenejam ha dit...

Si ens hem de fiar dels "responsables" ho tenim clar. Crec que haurien de ser els interessats els que es moguessin. Si be l'infraestructura bàsica si que es cosa dels responsables.