diumenge, 7 de desembre del 2008

Dos o deu anys

Dos anys de la creació d'aquest blog. Dos anys on han passat moltes coses, l'aprovació de la LPI (Llei de la propietat intel·lectual), el canon, la remodelació de la WEB de l'Ajuntament de Ciutadella, implantació de la TDT. També la consolidació de GNU/Linux i el software lliure, el llançament de Vista, les cues per comprar el iPhone. Dos anys on he aconseguit un "record", mantenir el meu servidor arrancat 177 dies seguits. 177 dies sense patir cap tall de corrent elèctric, ja que no tenc SAI(sistema d'alimentació ininterrompuda).

Dos anys on he fet nous amics a la xarxa. Com en Talaiòtic, en Francesc Sintes, entre altres, que mitjançant els nostres blogs, ens hem anat fent comentaris i crec que coneguent-nos una mica. Amics autors de blogs a Menorca i a altres parts del món.

Dos anys de Google, l'omnipresent Google, amb les seves creacions. El Gmail, Gtalk, Chrome, Picassa i m'atur per que no acabaríem mai. Dos anys de musica, radio i televisió per Internet. Avui en dia quasi be escolt i veig mes per Internet, que als mitjans tradicionals. Mitjans que si be molts estan demonitzant Internet i la seva llibertat incontrolable. D'altres s'estan adaptant als nous temps, adaptant les seves activitats i negocis a les noves tecnologies.

Dos anys on GNU/Linux ha avançat moltisim, instal·lar Linux avui en dia ja no es cosa de quatre Geeks o Hackers. Avui qualsevol persona el pot descarregar i instal·lar-lo fàcilment.

Dos anys on he intentat donar a conèixer les meves inquietuds als demés. Divulgant el mon del software lliure amb petits tutorials, recomanant llibres o articles escrits per gent com Richard Stallman, Lawrence Lessig o Cory Doctorow.

Dos anys de meneame.net, twitter, facebook i de Web 2.0. Dos anys mes de Ecolnet (escomposlinux) i Gulmen.

Deu anys, des de que vaig instal.lar per primera vegada GNU/Linux. Allà a finals de 1998 vaig instal·lar per primera vegada Red Hat, desprès Mandrake actualment anomenada Mandriva i per fi Debian. Debian es el GNU/Linux en estat pur, de Debian s'han derivat Ubuntu, Knoppix i moltes altres. GNU/Linux es un món molt divers, com ho es la nostre societat. Hi ha gent que diu que massa divers i que per açò mai arribarà a triomfar. Jo crec vista la seva evolució tot el contrari. Cada dia hi ha mes programari lliure i mes aparells electrònics que internament i sense que ens adonem fan servir qualque variant de GNU/Linux a les seves entranyes.

Deu anys d'Internet i Software Lliure, molt profitosos per Jo i crec que també per la resta de la societat. L'any 1998, tant sols feia un parell d'anys que internet s'havia apropat al gran públic, encara que en feia mes des de la seva creació. Si be Internet te les seves coses dolentes, no en te mes que la nostra societat, i en te moltes que ben aprofitades, son bones per els ciutadans d'aquest món.

Dos o Deu anys de intentar millorar com a persona i intentar ajudar als demés. No se si ho he aconseguit, si escric mes o manco be, si la meva aportació ha sigut de profit per qualcú o no. El que tenc clar però, es que no hem de desaprofitar, els avantatges que ens donen Internet i les noves tecnologies als ciutadans, per intentar millorar aquest món.

Dos o deu anys, dels que segur que em deix-ho qualque cosa, qualque record o qualque amic.

Gracies Pau, Joan, Francesc, Talaiòtic, Andrés, SinnerBOFH, ........

Gracies a tota la gent que he conegut durant aquests "Dos o Deu Anys".

5 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

Aquí som! Que siguin 2 i que siguin 10 i molts més. Estic segur que en els temps que vénen el profit que en treurem de les noves tecnologies com internet canviaran la societat que coneixem, i a nosaltres mateixos!

Salut!

Anònim ha dit...

Gràcies a tu, Santi per els teus coneixements i la teva disponibilitat davant qualsevol "endemesa" que encara faig amb el linux i que sempre tu arregles. Gràcies, sobretot, per haver-me donat la empenta, ja fa sis anys, de fer-me linuxero.

Francesc Sintes Giménez ha dit...

Ahir no hi vaig poder penjar cap comentari, així que ho fai avui. Gràcies a tu que ens tens al dia i que ens empenys a aprendre . Per molts d'anys

Francesc

Unknown ha dit...

Gracies a tots per les felicitacions.

Si Talaiòtic la tecnologia ben emprada ens permetrà canviar i fer canviar.

Pau record encara el dia que te vaig donar un CD de Ubuntu, desprès de la conferència de Llorenç Valverde al Cercle Artístic. I també el que has aconseguit, fent servir Linux, per tenir els teus estimats llibres, ben organitzats.

Francesc, un dels motius de obrir el blog i amb aquesta temàtica, fa ser intentar empenya i engrescar a la gent.

Gracies a tots

SinnerBOFH ha dit...

uys! un sbenejam!

Moltes felicitats per aquests dos o deu anys.

Qui ho havia de dir, que passariam tant de temps fent anar el sistema operatiu del Dr Slump, vull dir, el sistema operatiu de la Vil.la del Pingüí :)

I EcolNET encara belluga. Increïble.

Salut,
Sinner