diumenge, 15 d’abril del 2007

Catalunya Ràdio, online

Un amíc, me havia comentat que no podia escoltar Catalunya Ràdio desde Linux. El meu amíc empra Ubuntu, avui per casualitat he volgut provar si podia escoltar Catalunya Ràdio en directe per internet. Desprès de donar moltes voltes per la web de Catalunya Ràdio, he trobat els enllaços als fluxes de l'emisió en directe de totes les emissions de Catalunya Ràdio. Son els següents:

http://www.catradio.com/comescoltarnos/fixes.htm

Catalunya Ràdio

http://www.catradio.cat/directes/catradio_wm.m3u

Catalunya Informació

http://www.catradio.cat/directes/catinfo_wm.m3u

Catalunya Música

http://www.catradio.cat/directes/catmusica_wm.m3u

iCATfm

http://www.icatfm.cat/directes/icatfm_wm.m3u

iCATjazz

http://www.icatfm.cat/directes/icatjazz_wm.m3u

musiCATles

http://www.icatfm.cat/directes/musicatles_wm.m3u

totCAT

http://www.icatfm.cat/directes/totcat_wm.m3u




Aquesta informació no esta massa a la vista, ja havia provat de escoltar Catalunya Ràdio per Internet fa unes setmanes, amb resultats negatius. Escoltar-la amb el reproductor de la seva web es imposible des de Linux tant amb el Firefox com amb el Konqueror. L'informació dels flux-es (streams) d'àudio de la programació en directe esta d'allò mes amagada.

Per escoltar l'emissió en directe nomes cal afegir aquests enllaçós el reproductor preferit (amarok, xmms, rhythmbox, kaffeine). Ara mateix estic escoltant iCatFM al amarok, amb una molt bona qualitat d'áudio.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, Santi, però des que vaig actualitzar el mozilla-firefox a la versió 2.0.0.3 ja puc escoltar Catalunya Ràdio. Veritablement no ho posen fàcil a la ràdio nacional de Catalunya per escoltar-la amb programari lliure, i açò que està reflectit al nou estatut. Les males llengües diuen que el president de la corporació té colque interès amb micro$oft. Coses de la vista...

Unknown ha dit...

com diu en Pau desde el firefox amb el plugin mozpluger i activant les finestres emergents, i el escollint el reproductor per windows es pot escoltar les emissores de la corporació catalana.
Però es molt més senzill emprar els fluxos com dius.
Parlant de la corporació catalana també, és impossible, o al menys jo no ho se fer, baixar o veure els programes que tenen penjats a la pàgina de tv3 o c33 amb programari lliure.
Una altra per comentar els negocis de Joan Majó...

SinnerBOFH ha dit...

i que tal RAC 1?

RAC 1 s'escolta ben be des de qualsevol sistema, navegador o reproductor d'audio.

Salut,
Sinner

Unknown ha dit...

Uis! un BOFH.
;-)

Esta molt bé el RAC1, em sembla que m'el vas recomana tú.

Salut

Josep M. ha dit...

Han passat ja uns anys i encare continua de la mateixa manera, es a dir si no és com heu dit, no s'escolta.

Amb Add-ons del firefox es poden obrir els enllaços al VLC sense problemes. Però els navegadors, com el firefox, continuen sense poder escoltar-se amb el linux.