divendres, 8 de desembre del 2006

Institucions oficials i l'alèrgia a les noves tecnologies

L'altre día s'em va passar pel cap fer una consulta via e-mail a l'Ajuntament de Ciutadella. Vaig anar a la web oficial del nostre ajuntament i o sorpressa el primer que em vaig trobar va ser que el firefox no em permetia accedir als continguts del menu. A la consola de errors del firefox i surten una serie de 'warnings' i alguns 'errors'. Per sort hi ha un enllaç a la direcció de e-mail de la bustia del ciutadá.
Començo a escriure la meva consulta, poso la adressa de e-mail bustiaciutada@ajciutadella.org, l'envio i a esperar la resposta.
L'e-mail el vaig enviar el dia 18 de novembre de 2006. A dia d'avui encara no he rebut resposta, el pitjor de tot això, no es el no haver rebut cap resposta, sino que l'informació que volia era per un acte que ja ha passat. Qualqù dirá, haguessis pogut telefonar o anar al ajuntament en persona?, i jo li contestaré l'ajuntament hagues pogut constestar al meu missatge (ben prou que corren i te fan corre sin deixes sense pagar algùn rebut municipal). Si l'adressa es una tapadora que le llevin, ja que no serveix per res i a mes ens costa doblers.

Suposo que tot es degut a l'alèrgia tecnològica crònica que afecta a la majoría d'institucions oficials del nostre país. Se n'omplen la boca de afavorir el suposat desenvolupament tecnològic dels seus administrats, a mes de gastar-si mols doblers per no rès. El pitjor es que es quedan amb la conciència ben tranquila de haver fet el correcte i lo just per el seu poble.

He provat de entrar a la web del Ajuntament de Ciutadella amb uns quants navegadors, Firefox, Konqueror per Linux; Firefox i Internet Explorer per Windows XP. Amb el Firefox els menús no funcionan tant amb Linux com Windows, amb el Konqueror i Internet Explorer si funcionen. De tots es sabut l'estricte dels navegadors derivats de Netscape-Mozilla com ho es el Firefox, amb el codi HTML no vàlid. Provau de remetre l'adressa de la web del ajuntament a http://validator.w3.org. Cosa que alguns programadors dels navegadors permeten i els webmasters no empren codi ajustats als estandarts sabent que els navegadors ho deixen passar.

Bono, avui ha estat un día complert amb el nou blog, a veure si puc seguir el ritme .......

2 comentaris:

Talaiòtic ha dit...

A mi també em va passar açò que dius! Vaig entrar a la web municipal amb el Firefox i els menus no s'obrien... Vaig haver de sortir i entrar amb l'Explorer.

Supòs que queda molt bé dir que tens una bústia d'atenció al ciutadà, però que després et responguin ja deu ser massa complicat...

SinnerBOFH ha dit...

Pels lectors mes cansats, aqui teniu un enllaçl; a la el validador de la pagica web de l'Ajutnament de Ciutadella.

El resultat:

Result: Failed validation, 63 errors