diumenge, 14 d’octubre del 2007

Patents de software

Sembla que s'ençata una nova guerra de patents. IP Innovation y Technology Licensing Corporation, han presentat una demanda contra Red Hat i Novell per infringir suposadament la patent 5.072.412. Sembla que la patent fa referència als escriptoris virtuals que fa molt de temps empren quasi be totes les distribucions de GNU/Linux.

Tot apunta a que Ip Innovation es una "patent troll", especialitzada en demandar i fer por a petites empreses, negociant desprès no anar a judici i treure doblers. Ara però ha topat amb dues empreses grans i tot apunta a que no negociaran.

També Steve Ballmer de Microsoft deia fa un temps que Linux infringia 235, encara que no ha especificat quines son. Si son del tipus doble click anam apanyats. Si el doble click esta patentat!. Es com si es patentés la manera de baixar un escaló a peu, es ridícul. Per sort a la Unió Europea el software no es pot patentar, encara que hi ha hagut intents per fer-les possibles.

Esperem que la cosa no passi a majors, i de pas recomanar-vos i animar-vos a provar GNU/Linux o en tot cas fer servir aplicacions de software lliure.