diumenge, 16 de setembre del 2007

16:9, ens estan enganyant

Ja fa molt temps que ens estan enganyant amb les emisions de
televisió. Sense tenir en conta el que patim a Ciutadella amb la
mancaçes que sofrim. Primer van ser les pantalles planes, desprès
els LCD, Plasma, etc. Seguint amb els formats panoramics o 16:9.
Cada any surten nous aparells que duen noves funcionalitats i
millores, i mos els fan comprar baix l'amenaça de quedar-nos
antiquats.

Però les emissores i productores no estan emetent, ni produint amb el format
16:9 i per descontat tampoc en HDTV (High Definition TV), ni so
5.1, segueixen emetent amb el format de tota la vida el 4:3 i a
vegades ni tant sols amb estèreo.

De tots els canals que puc sintonitzar amb la TDT (uns 35 canals)
no n'hi ha cap que emeti amb el format 16:9. Al satèl·lit no es
que la cosa vagi millor vaig poder descobrir 2 o 3 canals que
emetien amb format 16:9, entre uns 500 canals.

Em sento enganyat, per no poder aprofitar les prestacions de la
meva TV i de la TDT.

7 comentaris:

Gabriel Tobar García ha dit...

Quizás deberías contemplar la posibilidad de que tú mismo te hayas dejado engañar por quien te convenció de que con esa tele serías más feliz que sin ella, debido a la ilusión que te hacía previamente ser más feliz y al no caer en que una tele más gorda no da más felicidad.

Lo que no puede hacer la Administración es gastar pasta y recursos en cosas inútiles como andar añadiendo nuevos formatos continuamente para la satisfacción de unos pocos, a cargo del bolsillo de todos, incluso de los que pasamos mil de esas cosas.

Saludos.

Unknown ha dit...

No m'he deixat enganyar, vaig comprar la TV que tenc actualment fa un any. Just quan es va avariar l'anterior que ja tenia 16 anys o mes i desprès d'un parell de reparacions.

Tampoc seré mes o manco feliç, per tenir o deixar de tenir un aparell mes modern. Les meves compres son sempre molt pensades i justificades.

L'administració no ha de fer res, son les empreses les que ho han de fer. L'administració sols a de posar les infraestructures necesarias, quan calgui i no competir al mercat.

Salutacions

Gabriel Tobar García ha dit...

Has dicho:

"L'administració no ha de fer res (...) L'administració sols a de posar les infraestructures necesarias"

¿Cómo quedamos? ¿Tiene o no tiene que hacer algo que vale la pasta de todos, empezando por dedicarle tiempo y recursos humanos a restructurar lo anteriormente establecido, aumentando constantemente el trabajo de la Comisión del Mercado de Telecomunicaciones, que debe obligar cada vez a las empresas a adaptarse a nuevas normativas, con un gasto en cada ocasión que no repercutirán sino en la cantidad de propaganda basura que deberán incluir las emisiones, con el consiguiente aumento de precios de todo lo anunciado y en detrimento de la salud mental de los televidentes? Total, para ver bazofia en alta definición.

Por otro lado me parece fantástico que te haya durado 16 años la anterior televisión. Pero dices:

"Tampoc seré mes o manco feliç, per tenir o deixar de tenir un aparell mes modern"

cuando antes has dicho:

"mos els fan comprar baix l'amenaça de quedar-nos antiquats"

¿Te sientes menos anticuado, pues?Es por saber cómo me sentiría si me comprase una.

Siento lo irónico de mi discurso, pero comprende que algunos ni siquiera nos hemos enterado de si emiten aún en Palcolor o si ya lo hacen en HDTV, si aún emiten en mono, en estéreo, si lo hacen en cuadrafónico o si ya es 6.1. Ni nos interesa. Bueno, sí nos interesa si nos va a costar pasta, tiempo y recursos el que otros lo tengan. Gracias por la información.

Salut!

Unknown ha dit...

Les administracións han de garantir que la senyal arribi a tothom, cosa que a Ciutadella no fa. Amb les mateixes infraestructures es poden transportar el format 4:3 com 16:9. La meva queixa inicial seria mes bé contra les emissores i productores de TV.
D'acord en que la bazofia es bazofia encara que sigui amb Alta Definició.


>cuando antes has dicho:

>"mos els fan comprar baix l'amenaça de >quedar-nos antiquats"

Per fer referència a la manipulació que fan les empreses mitjançant la publicitat, tot per vendre mes i augmentar les seves comptes de resultats. I a vegades prometent funcionalitats o millores, que mai ningú no arriba a implementar.


>¿Te sientes menos anticuado, pues?Es
>por saber cómo me sentiría si me
>comprase una.

No em sento ni menys antiquat ni menys modern. Cadascú es lliure de comprar-se el que mes l'hi agradi o hagi de menester. A aquestes alçades de la vida.

No has de demanar disculpes per l'ironía del teu discurs. He pogut llegir comentaris teus a la xarxa, on dius que vas obrir el teu blog per aprendre. Dons jo vaig obrir el meu per la mateixa raó, aprendre, compartir i obligar-me a escriure. http://sbenejam.blogspot.com/2006/12/estrena-del-blog.html

Passo poques hores veient la TV, però si es pot amb el mateixos recursos veure-la
i escoltar-la millor no tenc per que renunciar-hi.


Salutacions!

Gabriel Tobar García ha dit...

Has dicho: "si es pot amb el mateixos recursos veure-la
i escoltar-la millor no tenc per que renunciar-hi."

Eso es imposible del todo, físicamente imposible. Es una gran putada, vale, pero me temo que es lo que hay.

___________________

Has dicho:"la manipulació que fan les empreses mitjançant la publicitat, tot per vendre mes i augmentar les seves comptes de resultats"

No puedo estar más de acuerdo contigo en este aspecto. Ahí tenemos lo que en su día pudo parecer una simple peca y que hoy resulta un cancer con metástasis.

Salut!

Dragunov ha dit...

A jo em sembla que, mal que mal, fins ara la tecnologia televisiva no havia estat gaire impositiva pel que fa als mínims. És a dir, amb un televisor en blanc i negre, mono, amb presintonies UHF manuals (d'aquelles que havies de rodar un pernet per cada canal) pots tenir actualment accés al mitjà sense problemes. Quan dic "accedir" vull dir poder veure i sentir una emissió a distància, que és la definició de televisió. No dic sentir en mono, stereo ó 5.1; 16:9 ó 4:3; digital o analògic; teletext o no (discutim si el color és imprescindible?).

Ara amb la TDT (o DVBt) es produirà un bot que provocarà la invalidació dels tuners analògics antics, cosa que per primer cop en molt de temps (possiblement des del pas de VHF a UHF) obligarà a realitzar canvis físics a qui vulgui simplement mantenir aquests mínims de que xerrava abans. Altrament quedarà "a les fosques", el "apagón analógico". Un sintonitzador extern pot resultar la opció més conservadora, sempre que el televisor sigui prou modern com per tenir un Euro, cosa que no tots els televisors anteriors a 1990 tenen. No sé si existeixen tuners de TDT amb sortida RF, igual que els videos VHS d'abans, que ficaven el seu senyal a un canal UHF prefixat.

Tot i aquesta poc agressiva evolució tecnològica de la televisió (en comparació amb la de la informàtica, per exemple), açò no ha impedit que generacions i generacions de televisors s'hagin fabricat i destruit en els 50 anys d'història de la televisió pública, amb tota l'escòria contaminant que açò ha provocat, ja sigui al nostre territori o a altres llocs més allunyats. No vull ni pensar que hagués passat si durant aquest mig segle no s'hagués respectat tant la compatibilitat amb els sistemes antics: hauria estat un desastre considerant que a cada casa hi ha un televisor (al manco!). Per tant, donem gràcies que encara s'emet majoritàriament en 4:3 entrellaçat i mono (o stereo M/S, que és compatible amb mono, igual que la FM).

Açò ens hauria de dur a pensar sobre el sentit d'aquestes millores contínues sense plantejar-mos mai si ja en tenim prou amb el que hi ha ara. Una volta assolits els mínims, que són transmetre una informació a distància amb fiabilitat, tot el demés s'ha convertit en una carrera del voler més i més "plaer", oblidant que el mateix aparell que fa uns anys era "flipant" ara és una "relíquia", i no per desgast o degradació, sino simplement per obsolescència o, pitjor encara, per no ser menys que el vesí.

Em fa gràcia açò del HDTV. Fa un temps llegia un article sobre la pornografia i el HDTV. Comentaven que algunes productores eròtiques importants havien començat a "filtrar" la imatge de vídeo a fi de que no es notés tant que les actrius eren, al cap i a la fi, "persones reals" com qualsevol dels mortals: amb la HDTV es notaven massa els "defectes" de la pell i el maquillatge, les actrius perdien l'aura de perfecció i tot semblava massa real com per fer volar la fantasia. Divertit, eh? Resulta que a major perfecció, major apatia. A més, HDTV vol dir pantalles més grans, amb la qual cosa es perd tota l'eficiència energètica dels LCD en comparació amb els CRT.

Unknown ha dit...

Dragunov, estic d'acord amb moltes de les coses que dius. Als PC's, gracies a que s'hi poden canviar components, ha fet que per gaudir d'una nova tecnologia bastés amb canviar el component antic per el modern.
Antigament a las TV s'hi podien canviar plaques o afegir-las per obtenir noves prestacions.

La HDTV no se si será bona o dolenta. Però també hi ha borinot, les principals productores i fabricants de electrònica de consum han fet dos grups. Blu-Ray i HD-DVD, al Bluray hi ha Sony, Philips i al HD-DVD Nec i Toshiba. Dos formats incompatibles entre ells i nomes el HD-DVD es compatible amb els actuals DVD.
Estan anunciant els nous televisors amb HDTV tot pensant en vendre desprès el Blu Ray o HD-DVD i reeditar les antigues películas amb els nous formats. Aquí com sempre les grans productores de Hollywood i tenen molta culpa.

Em sembla haver vist sintonizadors TDT amb sortida per RF per conectar a TV antigues.