Enguany tenim un estiu calent. Calent en quant a las temperatures i calent per el que fa a la tecnologia nostre de cada dia. Anem per parts.
El naixement de Libranda esta creant polèmica. Els editors han creat una web per no vendre llibres electrònics. Libranda no es un lloc per que els consumidors comprin llibres. Esta enfocada a ser una plataforma B2B. O sigui Libranda ofereix serveis logístics per la distribució, emmagatzematge i promoció dels llibres digitals. Res a veure amb llibreries online com Amazon i demes. A mes inclouen als llibres tecnologia DRM Adobe Digital Editions de Adobe i no tots els e-readers son capaços de visualitzar-los. I si hi afegim que no hi ha versió per GNU/Linux, començam be.
Calentets també estan els de Apple i el seu iPhone 4 amb els problemes de les antenes. Sembla que segons com s'agafa el telefon l'antena deixa de rendir com toca. El contacte de la ma del usuari amb el marc exterior metalic, fa que es quedi sense recepció. Peró es Apple i als seus incondicionals els dona igual tenir un aparell defectuós. De totes maneres Apple estar triomfant amb l'iPhone i l'iPad, a veure si la resta de fabricants es posen las piles i ens ofereixen alternatives mes lliures i obertes.
Al mon del programari lliure, Mandriva que havia tingut problemes econòmics ja ha trobat per el que sembla nous inversors. Ubuntu es posiciona com la distribució mes emprada per els usuaris de a peu i la veritat es que funciona molt be. Calibre s'estar convertint en el millor programa per gestionar i convertir llibres electrònics. De fet es multi-plataforma te versions per Windows, Mac OSX i GNU/Linux. L'he estat fent servir tant per organitzar llibres i documents, com per fer conversions i poder carregar llibres tant al meu Nokia, com al reproductor multimèdia portàtil Cowon A2 amb el que es poden llegir documents amb format txt. Convertint els arxius pdf a ePub, la lectura a l'ordinador també es molt satisfactòria. Te moltes altres funcionalitats com descarregar via RSS noticies, blogs i crear petits llibres electrònics per llegir desprès offline. Per tant vos el recoman.
He estat mirant preus i característiques de lectors de llibres electrònics. Hi ha molta varietat i de moment no tenc gens clar per quin em tenc que decidir. L'altre dia vaig tenir a la ma un Papyre 6.1 i la veritat es que la pantalla es agradable i es veu molt be. De moment esperaré un temps a veure cap on va el mercat.
Veure com els nostres polítics tiren i s'embutxaquen els nostres doblers esta a l'ordre del dia. Ricardo Galli al seu blog denuncia com Antoni Manchado predica una cosa i fa la contraria. Amb totes les conseqüències que comporta els fets son greus i Ricardo Galli explica molt be el tema i les possibles conseqüències que s'en deriven.
Com sempre apareixen noves vulnerabilitats. A Dell han trobat algunes plaques base de servidors amb programari maliciós i segons amb quines configuracions de Windows poden donar problemes. El navegador Safari de Mac OSX tampoc s'ha salvat, una vulnerabilitat que afecta a l'auto-completat de formularis, podria ser emprada per fer-se amb dades privades dels usuaris. Desactivant aquesta funcionalitat es tanca la porta fins que surti la solució al problema. A Windows han trobat un forat de seguretat que afecta als accessos directes. Que es pot fer servir per accedir a les carpetes on apunten els accessos directes.
Be com veis l'estiu es presenta interessant i calent. Ens queda l'agost que sol ser tranquil però sempre hi ha sorpreses.